TAVUK VELUTESİ ;Un ve yağ kavrularak tavuk suyu ilave edilir.Buna tavuk velutesi denir ve diğer sosların yapımında kullanılır.

800 ml Tavuk velutesi
400 ml Tavuk suyu
4 tane yumurtanın sarısı
50 gram Mantar
50 gram Margarin
200 ml Ciğ krema
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
bir limonun suyu
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın.
Altını kısıp, tavadaki karışımın 3 te biri kalıncaya kadar, dibini tutmaması icin bir spatula ile surekli karıştırarak, suyunu cektirip altını kapatın.
Halen sıcakken soğutmadan suzgecte suzun.
Suzduğunuz sosa once margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayin.
Balık veya tavuk kızartma ile birlikte sunulacak bir spagetti ile enfes olur.