Merhabalar kartı 9-10 ay boyunca kullandıktan sonra bilgisayar siyah ekrana duşup yeniden başladı ve kırmızı cizgili goruntu vermeye başladı, oyunlarda calışmaz oldu. VRAM arızası olduğunu duşunup ilk olarak mahallemdeki daha onceden de kart goturduğum cok guvendiğim bir dukkana verdim, kartı onlar yapmıyor fakat profesyonel tamire gonderiyoruz diyor bana. Başarılı ve uzun sure dayanan tamir de yaparlar. Kart arızalandığı gun goturdum verdim ve haber beklemeye başladıktan 1.5 hafta sonra dukkanına gidip akıbetini sordum, "600-700 lira civarı bir arızası var, tamam dersen yaparlar." dedi. Ben de kartımı iade almak istediğimi, duşuneceğimi soyledim. Kart elime ulaştıktan sonra verdiğim gibiydi, cozunurluğu ve kartın adında sorun yoktu, sadece kırmızı cizgiler vardı. Kartı başka bir yere baktırıp fiyat almak amaclı İstanbul Bakırkoy'deki Hilal Bilgisayar diğer adı ile BGA servis dukkanına goturdum. Kartı sistemine bağladı ve goruntu alamadı, kartı bırakmamı istedi eğer yaparsa 600 lira gibi bir fiyata yapabileceğini soyledi. Ben de bıraktım. 1 hafta sonra mesaj attım ve "kartınız iade." dedi. Gittim karta ne olduğunu sordum, "kartın cipi cizik goruntu olan VRAM'lerin hizasında şişik var, cip şişmiş. tamir etmeye değmez, 2000 liradan fazla tutar" dedi. Ben de tamam abi deyip kartımı alıp eve dondum. Ekran kartı 2 hafta evde durduktan sonra "bir daha vereyim bizim mahalledeki abiye, belki o bir daha bakar." diyerek goturup teslim ettim. Bugun kartı sorduğumda "kart ustada fakat kartın cop olduğunu, kartı veren arkadaşın bir yerlere verip işlem yaptırdığını" soyledi dedi. Ben de evet abi baktırmak icin başka bir yere goturmuştum fakat işlem hakkında bilgim yok dedim. Kartı haftaya teslim alacağım, bugun Hilal Bilgisayar'a mesaj atıp sorduğumda "Hatırlarsan getirdiğinde kart hic goruntu vermiyordu burada denemiştik. Aldığımız goruntuyu de cipi yeniden kalıplayarak almıştık yanlış hatırlamıyorsam. Yeni geldiğinde goruntu alamaz iken ben goruntu alır vaziyette ama cipi sorunlu olduğu icin iade etmiştim. Şişlik var senin cipinde, cizik goruntu atan VRAM'lerin hizasında." diye mesaj attı.

Kartı Hilal Bilgisayar'a vermeden once kartın cipinde ve 1 tane VRAM'inde flux lekesi vardı, aldığımda lekeler temizlenmiş haldeydi. Karta zarar vermiş olabilirler mi? Artık kart surucu gormuyor ve cozunurluğu duşuk. Hilal Bilgisayar'a vermeden onceki halini Spoiler olarak ekliyorum.

Yazı cok uzun olduysa kusura bakmayın uzun zamandır boyle bir olayı yazıya dokmedim.

Surprizbozan: Kartı Hilal Bilgisayar'a vermeden onceki hali. 1080P cozunurluk kabul ediyor ve kartın adı R9 200 olarak gorunuyordu.

Fakat kart maalesef şu anda elimde olmadığı icin şu anki goruntusunu atamıyorum, haftaya buraya ekleyeceğim.