Alıntıdır...
1 su bardağı sut
yarım cay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)
uzeri icin; 1 yumurta sarısı
ic harcı icin:
100 gr beyaz peynir
yarım paket labne peyniri
suslemek icin:
rendelenmiş kaşar peyniri
rendelenmiş sosis
ince kıyılmış maydonoz
- ılık sut,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve cok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun).
- yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir.
- kabaran hamur cevizden kucuk bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin,boylece fırında pişerken 2 katı kabardığını goreceksiniz).
- kabaran hamurların uzerine yumurta sarısı surulur ve fırına verilir.175 derece de uzeri kızarana kadar pişirilir.
- pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıcak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, icine hazırlanan peynirli harc surulur.
- kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harctan surulur ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.afiyet olsun.