alıntıdır kızlar cok hoşuma gitti tarif
Mikili doğum gunu pastası

Malzemeler

8 yumurta

2 su bardağı un, 2 su bardağı nişasta

2 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu

2 corba kaşığı kakao

Keki ıslamak icin

1 su bardağı kadar sut

Arası icin

2 poşet hazır krem ole muzlu krem puding, 5 su bardağı sut

Damla cikolata, 3 adet muz

1 poşet krem şanti, 1 su bardağı sut

Uzeri icin

1 poşet cilekli krem şanti(Ben bulunduğum yerdeki butun marketlere baktım bulamadım sade cileklisini, kremole’nin cilekli krem pudingini aldım.Biraz arttı ama olsun siz bulursanız krem şantiyle yapın.)

3 poşet sade krem şanti, (1 poşeti 1 su bardağı sutle cırpıp keki sıvamak icin)

1 poşet kakaolu krem şanti

Sut

Pasta susu

Yapılışı

Kek icin yumurtaları mikserle cırpın.Şekeri ilave edin, cırpın.

Bir kapta elenmiş un, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp yumurtalara mikserin duşuk hızında yedirin.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dokup onceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.Kabaran keki ikiye yada uce kesin.

Ben olculeri iki ayrı tepsiye dokup yaptım aynı anda pişirdim fırının boyle bir ozelliği olunca kesme derdi de yaşamadım.

Keki birkac saat temiz bir bez arasında dinlendirin.

Fırın tepsisini ters cevirip alimunyum folyoyla kaplayıp ilk katı bunun uzerine yerleştirin.Bu buyuklukte tabak bulmak zor olunca.

Sonra ilk katın her yerini sutle ıslatın.Mikser yardımıyla sutle cırptığımız muzlu krem oleyi surun.Damla cikolata ve muz dilimlerini yerleştirin.Uzerine cırpılmış krem şanti surun.

İkinci katı yerleştirin.Sutle ıslatın.İncecik olacak şekilde krem şantiyle pastayı sıvayın.

Uzerine mikinin resmini kurdan yardımıyla yada kağıttan kopya cekerek cizin.Ben kendim kurdanla cizdim.Kakaolu şantiyle etrafını uzerinden giderek belirginleştirdim.

Cilekli krem oleyle eteğini, kurdelesini doldurun, sıkma torbasının duyusunun yardımıyla.benim duyum inceydi sorun yaşamadım.Eğer duyunuz yoksa yağlı kağıttan kulah yapıp bantlayıp etrafını ucunu makasla kesipte aynı işlemi yapabilirsiniz