Alıntı



1 kg levrek fileto (benim aldığım deniz levreği olduğu icin 2 taneydi)
1 buyuk soğan
2 diş sarımsak
80 gr un
2 limonun suyu
3 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salca veya domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kimyon
Karabiber

Derince bir kasenin icine tuz, karabiber, kimyon, un, 1 diş kıyılmış sarımsak, limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı konularak iyice karıştırılır, balık filetoları bu karışımda marine edilir. Bir tencereye az yağ konarak ince kıyılmış soğan, yeşil biberler ve kalan 1 diş sarımsak sotelenir. Daha sonra domates sosu (salcası) eklenir. Daha sonra balığın marinati da tencereye eklenerek herşey iyice karıştırılır, biraz ısıtılıp ateşten alınır. Bir fırın kabına marinattan alınan balık parcaları dizilir, uzerine tenceredeki sıcak sos dokulur, 200 derece cok ısınmış fırında 15 dakika sonra kontrol edilmek şartıyla pişirilir, daha sonra kendi pişmiş sosu ile servis yapılır.