Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı Un
1 Kibrit Kutusu Buyukluğunde Yaş Maya
1/2 Cay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeterince Su
Ustunun Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Corba Kaşığı Biber Salcası
250 gr Cokelek
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Susam
2 Corba Kaşığı Dolusu Kekik
Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını acarak maya, tuz, şeker ve sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun.
Mayalanması icin 45 dakika bekletin.
Soğanları kucuk kucuk doğrayıp sıvıyağda hafifce kavurun. Biber salcasını ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp cokelek, kimyon, kekik, kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi buyukluğunde acıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun uzerine harcı eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın uzerine bastırın. Onceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.