250 gr margarin(oda ısısında)
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım cay kaşığı tuz
Yarım cay bardağı pudra şekeri
Muhallebisi icin
Yarım su bardağı sut
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 cay kaşığı damla sakızı (konmasada olur)
Ustu icin
Pudra şekeri

Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
Damla sakızını doverek toz haline getirin.
Butun hamur malzemelerini karıştırarak elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurun uzerine nemli bir bez orterek yarım saat kadar bekletelim.
Bu arada muhallebisini pişirelim.Bir tencereye sut, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar 10dk pişirin.Ateşten aldıktan sonra isteğe gore toz damla sakızını ilave edin.Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında acın.
Hamurdan su bardağıyla yuvarlak parcalar kesin.
Her hamur parcasına muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadarını yayarak surun ve hamuru yarım ay şeklinde poğaca kapatır gibi kapatın.Kenarlarını elinizle iyice bastırın.
Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek fırında uzerleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirin.
Soğuduktan sonra uzerine pudra şekeri serpin.