Alıntıdır...



3 adet yufka
1 cay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

İc harcı icin:

400 gr. Tavuk kalca şiş
1 adet havuc
1 adet pırasa
1 adet lahana yaprağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4-5 yemek kaşı zeytinyağı
2 avuc kaju fıstığı
1 tatlı kaşığının ucu ile toz kori
1 cay bardağı sıcak su

1- Kuşbaşı tavuk etini şişten cıkartın ve her parcayı keskin bir bıcak yardımıyla 2-3 parcaya bolun.
2- Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu soyup rendenin kucuk tarafıyla rendeleyin. Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın.
3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin. Uzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun.
4- Tavukların uzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin.
5- Sebzeler olmeye başlayınca 1 cay bardağı sıcak su, kori ve soya sosunu ekleyerek karıştırın.
6- Tavanın uzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar acın. Tavuk tamamen suyunu cekene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
8- Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırarak bir harc hazırlayın.
9- Yufkaları 4 eşit parcaya bolun, ortaya cıkan ucgenleri ust uste dizin. Yufkaya hazırladığınız harctan cok az surun ve geniş kısmına tavuklu ic harcından yayın.
10- Cok sıkmadan sigara boreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
11- Tum yufkalar bitince uzerilerine alan yoğurtlu harctan surun ve galeta unu serpin.
12- 180 derece onceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.