
2 adet temizlenmiş kemiksiz keklik
100 gram tavuk kıyması
30 gram tereyağ
2 corba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Tuz, karabiber
4-5 adet arpacık soğan
4-5 adet sarımsak
10 gram antep fıstığı ici
3-4 adet kuru kayısı
3-4 adet hurma
3-4 adet kuru erik
Birkac adet yıldız anason
1 tutam toz tarcın
Hurmaların cekirdeklerini temizleyin. Fıstıkları kucuk kucuk doğrayın. Tavuk kıymasını cukur bir kaba alın. Doğranmış fıstıklar, hurmalar, bir tutam tarcın, kayısılar, tuz, karabiber ve kuru erikleri ilave ederek karıştırın. Harcı temizlenmiş kekliklerin icine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Uzerine zeytinyağı gezdirin. Onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Temizlenmiş arpacık soğanlar, kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp guvec kabına aktarın. Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle birlikte servis yapın.