
•250-300 gr.dana kuşbaşı(bizim evde kuzu veya koyun kuşbaşı yenmedigi icin dana kullandım ben)
•2 adet kuru sogan
•3-4 diş sarımsak
•2 adet patates
•2 adet patlıcan
•bir miktar taze fasulye
•3 adet sivri biber
•3-4 adet domates
•2 yemek kaşıgı tereyag
•tuz,karabiber,kekik
•1 su bardagı sıcak su
Soganları yarım ay şeklinde dograyın.Sarmısakları ufak dograyın.Taze fasulyenin kılcıklarını ayıklayıp dograyın,patlıcanları alaca soyup kup şeklinde dograyın.Patatesleri de soyup istenilen buyuklukte dograyın.Etleri guvecin altına yerleştirin.Yarım ay şeklinde dogranmış soganları ustune koyun.Sonra fasulyeleri,patlıcanları,patatesi ekleyin.En son olarak biberleri,sarmısagı ve kabukları soyularak iri dogranmış domatesleri ekleyin,baharatını ekleyin ustune de 1 su bardagı sıcak suyu ekleyip,tereyagını ustune koyun ve agzını iyice kapatın.Benim guvecimin kendi kapagı vardı ama eger kapak yoksa aliminyum folya da sarabilirsiniz.İşin sırrı buharın ve sıcaklıgın guvecin icinde kalması.Ve guveci ocagın uzerine alıyoruz ilk once yuksek ateşte kaynamaya başlayınca da kısık ateşte pişmesi gerekiyor.Pişme suresi biraz uzun.Ama tadı bir o kadar lezzetli oluyor.