İnternette değişik tatlar ararken gorduğum ve
şekline bayıldığım bir pasta..Yapımı da cok
kolay..İlk denememde birebir tarifi uyguladım.Ancak
tadı ve sosu az geldiğini duşunduğum icin
miktarlarda oynama yaptım..
Sonradan bu pastayla turizm otelcilik lisesinde
okuyan kuzenimin yemek yarışmasına katıldım ve
derece aldım..Mutlaka deneyin,irmik tatlısından
hoşlanıyorsanız pişman olmayacaksınız..Kolay
gelsin..
Bu tarif standart kelepceli kalıba gore olduğu icin
pastayı 2 olcuden yapıyoruz,sayılar sizi
korkutmasın..Ama eğer isterseniz daha kucuk kalıba
yarım olcu yapabilirsiniz..
2 litre sut
18 yemek kaşığı irmik
28 yemek kaşığı şeker
4-5 parca damla sakızı
2 paket meyveli sos
İri ,aynı boyda yaklaşık
1 kg cilek
3 buyuk kutu rulo gofret
Sut ,şeker ve irmiği kaynatıyoruz.Damla sakızlarını
ekleyip 4-5 dk beklettikten sonra ocaktan alıyoruz,5
dk mikserle cırpıyoruz.
Cok cok hafif yağladığımız kelepceli kalıbın dibine
bir miktar ılınmış tatlı dokup,kenarlarına duzgun ve
sık bir şekilde gofretleri diziyoruz.Daha sonra
ustune ılımış muhallebinin kalanını
boşaltıyoruz.Burada ki puf nokta boşalttığımız
muhallebinin iyice ılımış olması.Eğer ılık olmazsa
gofretler yamulup parcalanabilir..
Diğer tarafta meyveli sosumuzu tarifine gore
hazırlayıp soğutuyoruz ve muhallebinin uzerine
duzgunce boşaltıyoruz.
Cileklerimizi de ayıklayıp diklemesine
kesip,pastamızın ustunu susluyoruz.
Dolapta en az 4 saat bekletip,servis yapıyoruz ve
tum ovguleri alıyoruz..
Afiyet olsun..yerimseniben