Oktay Ustanın 09 . 03 . 2011 tarihli Yeşil Elma programında yaptığı tariftir



300 gram et (kuzu)
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 corba kaşığı biber salcası
1 corba kaşığı domates salcası
2 paket dondurulmuş biber
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
zeytinyağı
tuz
su

Guvecte et suyunu cektirir daha sonra soğan atılır ve kavrulur etle bereber.sonra etimiz ve soğanla sarımsak salcada eklenir ve şoyle bir dondurulur.Daha sonra sırasıyla nohut fasulye dondurulmuş biber defne yaprağı baharat ve su eklenir Ağzını once yağlı kağıt sonra aliminyum folyo ile kapatıp kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra altı kısılarak pişirirlir.