Merhabalar, konuyu buraya hem de JİNEKOLOJİ / KADIN HASTALIKLARI bolumune acıyorum cunku her iki tarafında soyleyeceği şeyler ve yaşadığı tecrubeler benim icin cok onemli.
16 yaşından beri kistim vardı ve dun doktora gittiğimde kistimin 4 ay once 7cm iken şimdi 8.5cm olduğunu ve PKO olduğu oğrendik.
4 Ay once HSG cektirmiştim ve sağ tupumde de kistten dolayı tıkanma vardı. Dun gittiğim doktor BAU MEDİCAL PARK - Doc.Dr. Aynur Erşahin'e gittim. Zaten onun uzmanlık alanı diye araştırmıştım. AMH değerlerim şukur cok iyi hormonlarda bir sıkıntım yok.
Yeni kistlerde oluşmaya başlamış sol tarafımda. Adetim cok duzenli olduğu icin pko olacağımı hic duşunmemiştim.
Tedavi olarak; kistin alınması gerektiğini ve tup bebek yapmamız gerektiğini onerdi. İşlem şu şekilde.
İlk olarak yumurtalar toplanacak sonraki ay ameliyat olacağım; tuplerim temizlenecek, kistim alınacak ve rahimi ezme işle diye bir şeyden bahsetti 2 3 ay boyunca bunu uygulayacağız dedi. Sonrasında transfer işlemini yapacağız dedi.
Yaşım 26. Eşimin 36; Sperm testi sonucları cok iyi.
Benim aklımı karıştıran neden TUP BEBEK? PKO olunca bebek sahibi olunamıyor mu normal yolla bilemiyorum. DR. a sorduğumda ameliyattan sonra yumurta rezervi duşuyor sağlam yumurtaları ameliyatta once almam gerekiyor garanti olması icin dedi.
Kistim cok buyuk olduğu icin anladığım kadarıyla zaten ameliyat şart.
Benim oğrenmek istediğim; Yola direkt tup bebek ile başlamamız sizce normal mi?
Ben istiyorum ama tup bebek sureci icin beni cok korkutuyorlar.
Eşimde neden hemen bıcak altına yatacaksın başka DR. daha gidelim diyor ama ben 10 yıldır gidiyorum ve bunun bir cozumu yok. Var mı aynı sorunu yaşayan kızlar? Nasıl bir yol izlesem aklım durdu 2 gundur ne yapsam bilemiyorum...
Pko,8.5cm cİkolata kİstİ ve saĞ tup tikanikliĞi amelİyat/tup bebek
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Pko,8.5cm cİkolata kİstİ ve saĞ tup tikanikliĞi amelİyat/tup bebek