Herkese merhaba arkadaşlar,hikayem cok uzun ama en kısa haliyle anlatmaya calışıcam.Nolur bu konuda bildiğiniz,yaşadığınız,duyduğunuz herşeyi benimle paylaşır mısınız?Benimki sanırım ender bir durum ve icinden cıkılmaz bi hal aldı artık...
Ben 33,eşim 36 yaşında.4,5 senedir evliyiz,3,5 senedir korunmuyoruz.Bana supersiniz,hicbişey yok,bekleyin diye gereksiz zaman kaybettiren doktoru değiştirip iyi bilinen bi hastanenin tup bebek merkezine gittiğimde rahimde uclu cizginin muntazam olmadığı,yuksek ihtimalle yapışıklık olduğu ve endometriumun ovulasyon gununde 5,0-5,4 gibi olduğu,bu şekilde normal yolla değil tup bebekle bile neredeyse imkansız olduğu soylendi.hemen histeroskopi dendi,yapışıklıklar acılıp ostrojen tedavisiyle belki de 6 ay icinde normal yoldan bile kalırsınız dendi (kan ve sperm tahlillerimizde sorun yok).
Eylul sonunda histeroskopiyi oldum,ciddi yapışklıklar olduğu ve acıldığı soylendi.gecen haftaya kadar gunde 3 estrofem aralarda da duphaston kullandım ama sadece 8 kasımda 1 gunluk bir adet gorebildim ki histeroskopiden once 2-3 gun de olsa zamanında ve normal regl oluyordum.Butun dengem altust oldu.Yapılan ultrasonda endometriumun yine 5,4'te kaldığı,ilerleme kaydedilemediği ve tekrar histeroskopi gerektiği soylendi.Doktoruma cok inanıyordum ve seviyordum ama belki de bu konuda yetersiz kaldığını duşunerek daha buyuk bir hastanenin tup bebek merkezinin turkiyede ve dunyada cok iyi isim yapmış profesorune muayeneye gittim.Cok detaylı bir ultrasona aldılar,endometriumun 3,5 olduğu ki duphaston etkisi bile olsa bu sayı cok duşukmuş,uclu cizginin goruntulenemediğini,ciddi yapışıklıklar olabileceğini,durumun cok ciddi olduğunu,3 aya yakın kullandığım estrofeme rağmen bu kalınlığın cok az olduğunu,umitlenmemem gerektiğini ama elinden geleni yapacağını soyledi.histeroskopi raporunu okudu.fakat neden rahim filmi cekilmeden histeroskopi yapılmış,bu kadar riskli bir rahimde neden monopolar bir aletle histeroskopi yapılmış anlam veremedi,bipolarla yapılmalıymış yani cevre dokulara daha az zarar veren....Kesin zarar vermiştir demiyorum ama daha fazla yapışıklığa da neden olabilir bazen dedi...
Sonuc olarak şu anda duphaston biteli 3 gun olduğu icin adet bekliyoruz,onu olup ondan sonra rahim filmi,ondan sonra da 2.histeroskopi yapılacak,zor hasta statusune girdiğim icin tum yoğunluğuna rağmen histeroskopiyi kendim bizzat yapacağım dedi.Uzun bir surec ama sonunda yine kalınlaşma sağlayamazsak maalesef tup bebeğin de yapılmasının bir anlamı yok,rahim atacaktır dedi(Ve maalesef ki şu anda endometrium kalınlaştırmada ostrojen tedavisinden başka yapılabilecek bişey yokmuş ama rahim ostrojene de cevap vermiyor....Bu arada bu tarz vakalarla karşılaşıyor musunuz ve diyelim ki tup bebeği bu şekilde transfer ettik,şans nedir dedim,endometrium 5,3 olan 1 adet hastada canlı doğum dedi, ki o merkeze gunde 100 kişi gidiyordur en az,onların hicbirinde ince endometrium yok muydu((
Cok uzun yazdım kusura bakmayın ama adım adım anlatmak durumundaydım.nolur bana bu konuda bildiklerinizi,duyduklarınızı anlatın,bu durumda bir tek ben olmadığımı duşunuyorum,yardımlarınızı bekliyorum...Cok teşekkurler şimdiden,sevgiler....