
• 750 gram dana kuşbaşı
• 6 dilim koy ekmeği
• 1,5 litre su
• 1 yemek kaşığı salca
• 1 adet beyaz soğan (piyazlık doğranacak)
• 150 gram tereyağı (salca icin)
• 150 gram tereyağı (tiridin ustune dokmek icin)
• 1 yemek kaşığı yaprak pul biber
• Tuz ve karabiber
Koy ekmeklerini lokma halinde doğrayın, tepsiye sererek firına atıp kızarıncaya kadar pişirin. Tencereye eti ilave ettikten sonra suyunu salıp tekrar cekene kadar kavurun. Ayrı bir tencereye tereyağını ilave edip eridikten sonra salcayı atın ve kavurun.
Pul biberi, tuzu ve suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Hazır hale gelen sosa pişen eti ve piyazlık soğanı ekleyip, bu şekilde 30 dakika sureyle kısık ateşte pişirin. Hazırlamış olduğunuz ekmekleri tepsiye serdikten sonra tenceredeki etleri ve sosunu guzelce uzerine yayın. Bir tavaya tereyağını ilave edip eritin, icine biraz da yaprak pul biber serpin. Hazırlamış olduğunuz tereyağını uzerine dokerek tiridi servise hazır hale getirin.