Yarım kahve fincanı domates salcası ya da 2 domates
4 buyuk soğan
2 corba kaşığı yağ
2 bardak
Sirke
1-1,5 kilo ağırlığında yaban ordeği
2 bardak sıcak su

Ordeğin tuyleri yolunup ateşin uzerinde kucuk tuylerini utuledikten sonra icini temizleyin. Bu işlemi tavuk gibi elinizi arkasından icine sokup yapıaksınız .Ordeği iyice yıkayıp temizledikten sonra parcalara bolun
Bu ordek parcalarını icinde iki corba kaşığı yağ olan tencerede 5-10 dakika kadar arada bir karıştırarak kavurun. Yarım ay biciminde doğradığınız soğanların yanına tuzu yıldız şeklinde serpin , biberi tencereye atın. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar ordekle beraber cevirerek kavurun. Soğanlar pembeleşince bir kahve fincanı su icinde erittiğiniz salcayı (veya doğradığınız domatesleri) de tencereye koyun. 1-2dakika kavurduktan sonra iki bardak sıcak su ilave edin.
İyice yumuşak olana kadar pişirin. İsterseniz sac uzerinde bolca dondurup onunu arkasını iyice pişirebilirsiniz