
Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gun yarı pişmiş olarak haşlanır.
2 su bardağı Kuru fasulye
1 adet Soğan
300 gr. Kemikli parca et
4 yemek kaşığı Margarin
2 yemek kaşığı Domates salcası
1 adet Domates
4 diş Sarımsak
2 adet Kırmızı kucuk sivri biber
Tuz
İnce doğranmış kuru soğan, parcalanmış et, yağ ile kavrulur, salca konur, karıştırılır. 2 su bardağı su konup pişirilir.
Kuru fasulye ete ilave edilir, uzerini bir parmak gececek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir.
Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar butun olarak, domates ise kucuk kucuk doğranıp uzerine konur; bir muddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır.