
1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazı veya pancar
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı suzme yoğurt
4 diş dovulmuş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos icin;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Ispanak (pazıyı veya pancarı) once yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince ince kıyın. Bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, suzun. Soğuyunca elinizle sıkarak portakal buyukluğunde toplar yapın. Bir tavaya yağı koyup ince kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın. Soğanlar sararınca ıspanakları ekleyin. Bir başka kapta yoğurt ve dovulmuş sarmısağı karıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını sondurup, servis tabağına alın. Uzerine sarmısaklı yoğurdu ilave edin. Ote yandan ufak bir tavada yağı etirip, kırmızı pul biberle 1-2 dakika pişirin. Yoğurtlu ıspanak yemeğinin uzerine sıcak yağı gezdirip, servis yapın.