Buğday ve nohutu bir gece onceden ıslatın.

1 Su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
Yarım kilo kuşbaşı et
6 Su bardağı su
5 Adet carliston biber
Yarım kilo taze fasulye
1 Kilo domates
1 Demet taze nane
Tuz, kuru nane
1 Tablet et suyu
1 Yemek kaşığı domates ve biber salcası karışımı
2 Yemek kaşığı tereyağı

Suyunu suzup, tencereye etle birlikte koyun.
Tereyağı, et suyu tableti ve 6 su bardağı su ekleyip, pişirin.
Taze fasulyeyi temizleyip, uce bolun ve tencereye ilave edin.
Pişmeye yakın ince doğranmış carliston biberleri, kabukları soyulup doğranmış domates, salca ve tuzu ilave edip, karıştırın.
Ocaktan almadan once taze naneyi doğrayıp, kuru nane ile birlikte ekleyin.
Bir taşım kaynatıp, sıcak olarak servis yapın.