Alıntıdır...



• 2 dilim ufalanmış ekmek ici
• 3 diş sarımsak
• 1 cay bardağı maden suyu
• 3 cay kaşığı ufalanmış reyhan
• 5 cay kaşığı kıyılmış taze kekik
• 1 adet kuru soğan
• ½ demet maydanoz
• 50 gr siyah zeytin ezmesi
• ½ cay bardağı sut
• 1 adet yumurta
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 500 gr dana kıyma
• 60 gr kaşar peyniri
• Tuz
• Karabiber

1. 1 adet yumurta, sut, ve ekmek icini derin bir kabın icinde karıştırıp 10 dakika bekletin.
2. Soğanı soyup rendeleyin ve ayrı bir kaba alın.
3. Sarımsakları ve maydanozları ince kıyın ve soğanın uzerine ekleyin.
4. Kıyma, zeytin ezmesi, maden suyu, yumurta sarısı, kekik, reyhan, kaşar peyniri, karabibe ve tuzuda soğanlı karışıma ekleyip karıştırın.
5. Soğanlı karışımı sutlu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun.
6. Hazırladığınız kofte harcından ceviz buyukluğunde parcalar koparıp yuvarlayın.
7. Tereyağını tavada ısıtın ve kofteleri bu yağda kızartın.
8. Sıcak olarak servis edin.