Alıntıdır...



500 gr. kıyma
2 adet kabak (rendelenmiş)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
2 dilim etimek (ufalanmış)
2 adet yeşil soğan
1 yumurta
3-4 dal maydanoz (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı kimyon (ince doğranmış)
1'er tatlı kaşığı kekik, nane
Tuz, karabiber, pulbiber

Kofteyi hazırlamak icin malzemeleri yoğurma kabına alın ve tum malzemeler karışana kadar yoğurun.

Hazırladığınız harcdan parcalar koparıp yuvarlak yassı kofteler hazırlayın.

Kapaklı bir tava ya da yayvan bir tencereye az miktarda (kofteler tencereye yapışmayacak kadar) sıvıyağ dokun.

Isınmış olan tavaya kofteleri dizin ve bir tarafını orta dereceli ateşte diğer tarafını kısık ateşte kofteler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
NOT: Kofteyi hazırlarken etimek yerine bayat ekmek icin ya da galeta unuda kullanabilirsiniz.