
750g dana kuşbaşı
2-3 soğan(piyaz doğranmış)
1 patates
3 bardak pirinc
2 kaşık salca
tereyağı ve sıvıyağı
tuz,karabiber
Kızdırılmış tencerede etleri suyunu salıp cekene kadar kavuralım.Tereyağı,sıvıyağı ve soğanı koyalım kavuralım.Salcayı koyalım ve kavuralım.1-1,5 bardak sıcak su,tuz ve karabiber koyalım ve etleri pişirelim(gerekirse sıcak su ilave edelim).
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletelim.İyice yıkayalım ve tereyağı ve sıvıyağında kavuralım.
Patatesi soyup 8-10 yerinden keselim ve ısıya dayanıklı bir tasın ortasına yerleştirelim.Etrafına etleri koyalım ve tepsinin ortasına ters cevirelim.Kalan yerlere pirinci eşit şekilde dağıtalım ve 4,5 bardak sıcak su koyalım.Onceden ısıtılmış fırında pişirelim