alıntıdır



3,5 su bardağı un
Yarım su bardağından az ılık sut
1 tane yaş maya
1 bucuk corba kaşığı toz şeker
Yarım corba kaşığı tuz
1 bucuk corba kaşığı sıvı yağ
Uzeri icin:
1 yumurta sarısı
Yarım cay bardağı ayran(ben taze yoğurt kullandım)
Kıymalı harc:
2oo gram kadar kıyma
1 buyuk boy domates
1 orta boy soğan
1 buyuk boy sivri biber
maydanoz
karabiber
tuz
1 corba kaşığı kadar sıvıyağ

Mayayı yarım cay bardağı ılık sutle iyice eziyoruz.
Elenmiş unun ortasını acıp maya dahil tum malzemeyi koyup yeterince ılık su ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
Oda sıcaklığında 1 saat hamuru dinlendiriyoruz.
Hamurumuz dinlenirken kıymalı harcı hazırlamaya başlıyoruz.
Kıymayı tavaya koyup,kısık ateşte arada karıştırarak,suyunu bırakıp cekene kadar kavuruyoruz.
Kıyma suyunu cekince az miktarda sıvıyağ ilave edip yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
Arada karıştırmaya devam ediyoruz,soğanlar pembeleşince ince doğranmış biberi ilave ediyoruz.
Biberde kavrulduğunda kucuk kupler halinde doğranmış domatesi ekliyoruz.
Domates kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
İnce doğranmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
1 saatin sonunda hamurdan elma buyukluğunde parcalar koparıp yuvarlayıp 10-15 dk daha dinlendiriyoruz.
Hazırladığımız hamurları elimizle ya da oklava ile(cok ince olmayacak) oval şekilde acıyoruz.
Kıymalı harcı hamurun ustune yayıyoruz.
Hamurun kenarlarını birleştirerek 2 şer parmak uste katlıyoruz.
Kayık şeklini alan pidelerin ustune yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı suruyoruz.
Onceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Ben 175 derecede 15 dk pişirdim.
Pidelerimiz sıcakken cayla ya da ayranla servis yapıyoruz.
Afiyetle..