1 su bardağı yeşil mercimek
3 cay bardağı ince bulgur
2 adet ortaboy kuru soğan
2 adet taze soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 corba kaşığı salca
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım cay kaşığı karabiber
tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz
salatası icin ;
2 adet iri kırmızı soğan
yarım tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı sumak
yarım demet kıyılmış maydanoz
tuz

Oncelikle mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Mercimekler haşlanınca suyunu suzup bir kenara alıyoruz. İnce bulguru ayıklayıp mercimekle karıştırdıktan sonra uzerini ortecek kadar kaynar suyu dokup kapağını kapatarak 7-8 dakika dinlendiriyoruz. Bulgur diri kaldı ise bir miktar daha kaynar su ilave edebiliriz. Ancak kıvamının ozellikle biraz katı olmasına dikkat ediyoruz. Kofte şekli vereceğimiz icin pilav kıvamında yaparsak şekil verirken elimizde dağılır. Bu yuzden suyu azar azar ilave edersek sonuc daha iyi olacaktır. Soğanları ince ince yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ocaktan indirmeye yakın salca ,kıyılmış maydanoz ,taze soğan ve kimyonu da ekleyerek ,karıştırıp ocaktan alıyoruz. Pişen soğanlı karışımı bulgur ve mercimekli karışımın uzerine dokup iyice karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ilave ederek yoğurup yuvarlayarak kofte bicimi veriyoruz. Salatası icin soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovup yıkıyoruz. Bu şekilde cok hararet yapmıyor ,acısı cıkıyor ve mideyi kaynatmıyor. Kıyılmış maydanozu soğanlara ilave edip sumak ,kimyon ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Salatayı koftelerin yanına alıp ,ayran ve dilerseniz marul ,tere gibi yeşilliklerle beraber servis yapıyoruz.