Kendi cikolatanı kendin yap ) Arkadaşlar okuduğum bolum dolayısıyla ( mutfak ) mutfaktan cıkmıyorum. Ozellikle tatlı , kek , pasta yapmaya bayılıyorum. Bir tarifteki malzemeyi diğerine diğerindekini ona deneyerek değişik lezzetler cıkartmak hoşuma gidiyor. Bildiğim farklı tariflerimi paylaşmaya devam edicem.

Kremanız dolapta ise cıkartın.
Herzaman yapıma gecmeden dolapta kullanacağınız urunleri oda sıcaklığına getirin.

Ben mutfakta yapıma başlamadan tum malzemeleri kaselere hazırlayıp sonra yapıma geciyorum daha rahat ve zevkle calışıyorsunuz. Dolaplar arasında gidip gelmiyorsunuz.

100ml. sut kreması
1 yumurta (sarısı)
4 paket cikolata ( 320gr. )
2 corba kaşığı toz şeker
1 su bardağı antep fıstığı ( dilerseniz ceviz, fındık ta kullanabilirsiniz. )
1 tutam tuz

Kremaya şeker ve tuzu ilave edin kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Şekerin erimesini sağlayın. ( Şeker erimeden karşımın kaynamamasına ozen gosterin. )
Ocaktan indirin ve cikolatayı icine atın karıştırarak eritin.
Ilınınca yumurta sarısını ilave edin rengi acılmaya başlayıncaya kadar cırpın.
Antep fıstıklarını ekleyin ve karıştırın.
Aluminyum folyo serili dikdortgen bir kaba alın en az 2 -3 saat dondurun.
Donduktan sonra kucuk kareler veya dilediğiniz şekilde kesin
Buzdolabında soğutarak servis yapın.
Ellerinize sağlık.