
4 adet yumurta
1,5-2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi(ince yerinden rendelenmiş) ve suyu
Beyaz cikolatalı sosu icin: 1 corba kaşığı (silmenin biraz ustu) mısır nişastası,
2 corba kaşığı şeker,
1 su bardağı sut,
40-50 gr. beyaz cikolata
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi 3-4 dk. cırpılır. Uzerine sıvıyağ ve yoğurt eklenir, cırpmaya devam edilir. Limon suyu(5 kaşık cıktı) eklenir, cırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir, karıştırılır. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına kek harcı boşaltılır. 175 derece ılık fırında 30-40 dk. pişirilir.
Sosu icin; cikolata haric sos malzemeleri karıştırılarak pişirilir, ocaktan inince cikolata eklenir, karıştırılır. Ara ara sos karıştırılarak, soğutulur. Eğer sosunuz koyu olduysa biraz sut ilavesiyle istediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz.
Soğuyan kekin uzerine soğumuş sos dokulerek servis edilir.