Alıntıdır...



10 adet arpacık soğanı
1 orta boy soğan
2 adet orta boy kırmızı yağ biberi
İnce dilim kesilmiş sucuk (miktarı isteğe bağlı)
4 orta boy domates
Yarım cay bardağı arpa şehriye
1 cay bardağı su
Goz kararı maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
3 ya da 4 yemek kaşığı tereyağı

1 orta boy soğanı ince uzun şekilde kesin. Arpacık soğanları da soyup tereyağında kızartın.
Kırmızı yağ biberlerini halka halka doğrayıp, soğanların icine atın. Kısık ateşte 5 dk kadar pişirin.
İnce ince halka şeklinde doğranmış sucukları da icine atıp 5 dk kadar pişirin.
Soyup doğradığınız domatesleri ve arpa şehriyeyi icine atıp kısık ateşte 10 dk kadar pişirin.
Tuzu, karabiberi ve pul biberi de kattıktan sonra, yarım cay bardağı kadar suyunu dokup kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yemeğin altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış maydanozu uzerine serpip, karıştırmadan yemeği dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...