arkadaşlar bu benim birebir herzaman yaptığım ve cok beğenilen bir kektir...heryerde tarifi farklıdır..bu benim oluşturduğum şeklidir....mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
yumurta ve şekeri iyice kopuk kopuk olana dek cırpın ardından sırayla sıvı yağ,yoğurt,ince rendelenmiş havuc,tarcın,vanilya,kabartma tozunu iyice karıştırın...sonra unu goz kararı koyuyorum ,hamur ne cok cıvık nede cok sert olmayacak şekilde azar azar ununu ilave ediniz...ve en son dovulmuş cevizlerin (toz gibi olmasın) yarısını icine dokunuz fakat mikserle değil bir kaşık yardımıyla karıştırıp hamurunuzu hazır hale getirin...
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 cay kaşığı tarcın
1 paket vanilya
2 pakat kabartma tozu
1 buyuk boy havuc
1 su bardağı ceviz
alabildiği kadar un
kek kalıbınızı yağlayın ve uzerine kalan cevizlerin bir kısmını serpin..ve hamurunuzu ilave edin...kalan cevizleri de en ustune serpin ( en ustte ne kadar bol ceviz olursa o kadar harika oluyor,kavrulmuş tadı oluyo cunku) ve fırınınıza yerleştirin...ben 150 derecede yavaş yavaş 45-50 dkkada pişiriyorum....cunku keklerinizi nekadar yuksek derecede pişirirseniz okadar dışı cabuk pişiyor ici pişmemiş olabiliyor..eminim cok beğeniceksiniz ..afiyet olsun....