hafif bir kek tarifi



3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
2 su bardağı un,
yarım su bardağı sut,
yarım su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanılya,
1 limon yada portakal rendesi,
yarım su bardağı haşhaş tohumu,
Uzeri icin:

Vanilyalı yada muzlu puding,
3 su bardağı sut,
ceviz, tarcın,

Şeker ve yumurtayı kopurup renk değiştirene kadar cırpın. Oncelikle sıvı malzemeler olmak uzere, daha sonrada kendi iclerinde karışmış kuru malzemeleri karıştırıp boza kıvamında kek harcı yapın. 28, 30 cm. capındaki yağlanmış tepsiye kek harcımızı dokuyoruz ve 175 derecelik fırında kekimizi pişiriyoruz.

Diğer taraftan verilen olcuden yarım bardak eksik sutle pudingimizi pişiriyoruz. Pişirdiğimiz ve ılıttığımız kekimizin uzerine sıcak pudingimizi dokuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi iyi demlenmiş cay ile afiyetle yiyoruz...