tarifi okuyan mutlaka denesin..inanın duşunulduğu kadar zor değil,hele de bi kac kez yapmadan sonra insanın eli alışıyor,walla hızlı hızlı hemen bitiyor zaten...bi de bu tarifi kime verdiysem tutturdu,hatta tarifi verdiğim kişlerden de tarif istenmiş...tadı cok guzel,pastaneninkiler gibi...en sevdiğim tatlılardan biri...BU ARADA COK UZUN YAZDIM,butun puf noktalarını yazdım,bu kadar detaylı bulamazsınız,uşenmeden okuyun

size puf noktalarını verim:
fırını onceden mutlaka 170 derecede ısıtın,soğuk fırına sakın atmayın,bi de ozellikle ilk 20 dk. hic acmayın...hatta hic acmadan dışardan gozlemlerseniz daha iyi olur

HAMURU İCİN:
1 su b.su
1 su b.un
50 gr.margarin
1 tatlı k.tozşeker
1 cay k.tuz
3 veya 4 adet yumurta
KREMASI İCİN:
2,5 su b.sut
yarım su b.toz şeker
yarım su brd. un
1 corba kaşığı margarin
1 limonun rendesi
UZERİ İCİN:
1 paket hazır cikolata sosu
tencereye kaynamış suyu koyun,bir tatlı kaşığı tozşekeri ve bir fiske tuzu ilave ettikten sonra icine margarini atın ve erimesini bekleyin.
unu da yavaş yavaş katarken bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.bu şekilde 3-4 dk. hamuru ocakta pişirin..ve ılınmaya bırakın..
hamuru kontrol edin,eğer eliniz dayanıyorsa tamamdır,yumurtaları teker teker kırın,yumurtalar eğer buyukse 3 tane yeter,kucukse 4 kırın..mikserin cırpma telleriyle değil de diğer hamur cırpıcısıyla iyice hamura yedirin..bahsettiğim cırpıcınız yoksa kaşıkla da olur(ben bazen uşenip kaşıkla yediriyorum)..
fırın tepsisini margarinle yağlayın..ve hamuru sıkma poşetiyle tepsiye fındık buyukluğunde sıkın..ben iki tatlı kaşık yardımıyla yapıyorum,hamurdan kaşığa kucuk bi parca alıp,diğer kaşıkla yuvarlayıp tepsiye koyuyorum,şekle cok onem vermeyin,cunku iki uc misli kabarıp,kendi şeklini alıyor zaten..
170 derecelik ısıtılmış fırına verin..diğer yandan da kremasını hazırlayın,butun malzemeyi karıştırıp ocağın ustune alın,kaynayınca kıvamını alınca altını kapatın ve soğumaya bırakın,soğuduğu zaman hamurların icine koymak daha kolay oluyor.
soğuyan profiterol hamurlarını ortadan yarın,(karnıyarık şeklinde,tumuyle değil) ve soğuyan kremayı icine doldurun..cikolata sosunu da paketteki tarife gore yapın, ve ılık şekilde profiterollerin ustune dokun...
AFİYET OLSUN...