atıştırmalık tatlılar
4 yumurta
160 gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
30 gr mısır unu
30 gr beyaz un
40 gr kakaolu kek un (sinangil marka)
Kaplamak icin:
350 gr pudraşekeri ben 1 su bar. ekledim
60 gr kakao
80 gr tereyağı
165 ml. sıcak su
1 tatlı kaşığı dolusu granul kahve
2 su bardağı hindistan cevizi
fırını 180 dereceye ayarlayın. 20×30 cm’lik dikdortgen bir kalıba yağlı kağıt serin.
Yumurtanın sarıları ve aklarını ayırın. Aklarını kopuk olana kadar cırpın şekeri ekleyin katılaşana kadar tekrar cırpın. Uzerine yumurta sarılarını ekleyin cırpmaya devam edin.
Karışımın uzerine un , mısır unu, kek unu ve kakaoyu eleyerek ilave edin ve karıştırın. Karışımı yağlı kalıba dokun duzeltin. Fırında 20-25 dakika pişirin.
Soğumuş olan keki 3 cm’lik kupler şeklinde kesin.
Sosu Hazırlayın:
Su, tereyağı ve kahveyi orta ateşte eritin. Pudraşekeri ve kakaoyu bir kaseye eleyin uzerine kahveli karışımı dokun karıştırın.
Kek parcalarını karışımın icine batırın cıkartın ve hindistan cevizine bulayın. 1 saat dinlendirin servis yapın…
not: kek unu kullanmayacaksanın normal un ekleyin ve icine 1 paket kabartma tozu koyun…