Fırınınızı onceden 165 dereceye ayarlayın ısıdın.
Cikoladalı sosunuzu keki soğumaya aldıgınız zaman yapın cunku sos soğudugu zaman muhallebi kıvamına geldiği icin surulmez hal alıyor.
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¼ su bardağı aycicek yağı
1 + ½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) kakao
Cikolatalı Krema İcin:
100 g bitter cikolata
1 su bardağı sut
3-4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım limon (ben limonu ben beyenmedim icinde)
Beyaz Krema İcin:
2 paket krem şanti
1 + ½ su bardağı soğuk sut
Suslemek İcin:
Renkli cikolatalar
-Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana gadar cırpın. Aycicek yağını ekleyip cırpmaya devam edin. Un , kakao ve kabartma tozunu ekleyip karışdırın. Yağlanmış unlanmış yuvarlak kek kalıbına dokup onceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 – 30 dk. Pişirin.
-Krema icin sut, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip mikserle cırpın. Keki enine 2’ye kesin. İlk katına cikolatalı kremayı (uzerine krema sıkma torbasıyla şekil yapmak istiyorsanız biraz ayırın) uzerini kaplamak icin krem şanti ayırıp geri kalanını da cikolatalı sosun uzerine yayın. Uzerine diğer kek katını yerleştirin. Ve krem şantiyle kaplayın. İsterseniz krema sıkma torbasıyla krem şanti ve cikolatalı kekten dekoratif şekil verebilirsiniz. İsteyen 3 kat yapıp bir katına cikolatalı sos diğer katına krem şanti en usteda cikolatalı sos ve krem şantiyi birlikte yayarakda pasta yapabilir ama ben boyle yaptım. Uzerine cikolata rendeledim kafama gore susledim.