* 1 kg. patlıcan
* 500 gr. kıyma
* 1 cay kaşığı kimyon
* 1 cay kaşığı karabiber
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 3 dilim ekmek
* 1 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* 1 kg. yoğurt
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
Pide Hamuru Malzemesi:
* 500 gr. un
* Yarım paket maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanların saplarını kesmeden kozlenir ve kabukları soyulur. Patlıcanların kararmaması icin limonlu suya koyulur.
Kıymaya butun malzemeler ilave edilir, yoğrulur. Patlıcan adeti kadar parcalara bolunur.
Patlıcanlar limonlu sudan cıkarılır. Bir kağıt havluyla suyu alınır.
Hazırlanan kofte parcaları patlıcanların saplarına kadar gelecek şekilde sarılır.
Fırında 180 derecede ustu kızarıncaya kadar pişirilir.
Pidenin Hazırlanışı:
Unu eleyin. Diğer tarafta bir kapta ılık su, tuz, şeker ve mayayı koyup mayalandırın.
Unu ilave edip, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kabarana kadar bekletin.
Kabardıktan sonra tabak buyukluğunde acıp yağsız teflon tavada altlı ustlu pişirin.(Hazır pide de kullanabilirsiniz.)
Servis İcin;
Once pideyi tabağa koyun.
Ustune yoğurt, kırmızı biber, yağ dokun.
Hazırladığınız pidenin ustune patlıcanlı kofteyi koyarak servise sunun.