
2,5 bardak elma sirkesi,
1 cay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
150 gram havuc,
150 gram taze fasulye,
150 gram arpacık soğan,
100 gram yeşil sivribiber,
50 gram kırmızıbiber,
150 gram kereviz koku ve yaprağı,
100 gram karnabahar,
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.
Sebzeleri su ile yıkayıp ayıklayalım. Daha sonra ayrı ayrı hepsini kucuk kup şeklinde doğrayalım. Sirke ve zeytinyağını buyuk bir tencerenin icine koyarak kaynatalım. İcine tuzu ve pudraşekeri ilave edelim. Kaynayan sirkenin icine sırasıyla havucları, 5-6 dakika kadar sonra taze fasulyeyi, kereviz koku ve yaprağını koyarak kaynatmaya devam edelim. 5-6 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan indirip, soğutup dereotu koyalım. Bir kavanozda 1 gun bekletelim