Alıntıdır...



Yarım kg yağsız sinirsiz ciğkoftelik kıyma(iki kere cekilmiş)
Yaklaşık bir kilo ince koftelik bulgur,
Uc kaşık domates salcası,
Uc kaşık acı biber salcası,
Uc iri kuru soğan,
5-6 adet sarımsak,
Kofte baharı,
Kırmızı biber,
Karabiber,
Tuz,
İnce kıyılmış yarın demet maydanoz,
Ve ince kıyılmış yarım demet taze soğan,
Bol kıvırcık ve lavaş

Soğanı ve sarımsağı beraber rondoda iyice cekelim.Tepsiye alalım,Uzerine once salcaları alıp soğanın acısı cıkana kadar iyice yoğuralım bu arada bol bol ağlayacağız hava akımının olduğu bir yerde yapmak gerek.Soğanın suyu cekilince biberi tuzu baharatı ekleyelim.Biraz daha yoğuralım.Eti ekleyip iyice yoğuralım.Hani klasik bi ciğkofte yoğurma şekli vardır avuc icinde camaşır citiliyo gibi ben onu artislik olsun diye yaparlar sanıyordum ama gerekli imiş,etin iyice pişmesi icin.Eti iyice yoğurduğumuzdan emin olunca bulguru azar azar yoğura yoğura ekleyelim.Bulgurun kıtırlığı kalmayana dek yoğuralım.Elimizi arada soğuk suya batıralım ya da bir kac kup buz ekleyelim koftemize.
Tadını tuzunu biberini kontrol edip maydanoz ve soğanı ekleyelim ve yine soğuk su yardımıyla yumru yumru yapıp servis tabağına dizelim.Yanına buz gibi ayranla afiyetle yiyelim.