
200 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
125 gram un
125 gram mısır nişastası
2 corba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
100 gram ince cekilmiş badem
uzeri icin: 200 gram bitter cikolata
150 gram krema
2 corba kaşığı esmer şeker
fındık, badem
1 dilim konserve ananas, cilek, incir ve kiraz şekerlemesi, yenilebilir cilek
Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle cırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip cırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip puruzsuz bir kıvam elde edinceye kadar cırpın. Kelepceli (capı 20-22 cm) bir kalıbın tabanını yağlayın. Hamuru kalıba dokun. Onceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan cıkarıp tel ızgara uzerine alın ve soğumaya bırakın. Ufalanmış bitter cikolatayı cam bir kaba alın. Krema ve şekeri sos tenceresine alın. Kaynama noktasına getirip ateşten alın. Hemen cikolataya ilave edip cikolatalar eriyinceye kadar karıştırın. Soğumuş kekin uzerini hazırladığınız sosla kaplayın. Oda ısısında soğumasını bekleyin. Uzerini susleyin. Dilimleyip servis yapın