Malzemeler:

-2 su bardağı şalgam suyu
-1 su bardağı pirinc
-2 su bardağı su
-Garnitur (ben konserve kullandım ancak icindeki patatesleri cıkardım.)
-Maydanoz
-2 dal yeşil soğan
-Kornişon turşu
-Mısır
-Limon
-Zeytinyağı

Hazırlanışı:

-Oncelikle yıkadığımız pirinci 2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 2 dakika kavuruyoruz.
-Ardından 2 su bardağı şalgamı ekleyip pilav gibi suyunu cekinceye kadar pişiriyoruz.
-Pirincler piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
-Diğer yanda yeşil soğanı doğruyoruz derin bir kaba.
-Uzerine maydanoz,garnituru,mısırı,turşuyu ekleyip soğuyan pirinci uzerine dokup karıştırıyoruz.
-Son olarak tuzunu, yağını ve limonunu ekliyoruz.
-Afiyet olsun