nefis bir pasta,arkadaşımın bir cafesi var. Tarif cafenin aşcısından.



3-4 tane yumurta,(yumurtanın buyukluğune bağlı)
1 su bardağı şeker,
1 fincan sıvı yağ,
1 fincan sut,
2 corba kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin,
aldığı kadar un ( 1-5, 2 sb.civarı)
KREMASI İCİN :

3 su bardağı sut,
3 corba kaşığı un,
3-4 corba kaşığı şeker,
1,5 corba kaşığı nisaşta,
1,5 corba kaşığı pirin unu,
1 paket vanilin,
1 paket krem şanti + 1 su bardağı sut,
Uzeri icin yeteri kadar şeker hamuru,

Oncelikle pandispanyayı hazırlamak icin yumurta ve şekeri iyice kopurenek kadar cırpın. daha sonra diğer malzemeleri de katıp koyu tahin kıvamında bir kek hamuru elde edin. yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine kek harcını yayın. 170 derecelik fırında pişirin.
Krema icin sutun icine şekeri, unu, nişastayı, pirinc ununu ( yoksa yerine nişastada konulabilir) koyup mikserle cırptıktan sonra orta ateşte karıştıre karıştıra kremayı pişirin. kremanız goz goz olduktan sonra vanilini katıp ocaktan alın. Kremayı ara arar karıştırerek soğumaya bırakın. Krem şantiti olcusu kadar sut ile cırpın ve ılıyan kremanın icine katıp mikser yardımı ile 10 dakikadan fazla cırpın.
Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek cıkarın...
Her kata kremadan bolca surup ust uste koyun...
Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın...Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında acın. Krema ile sıvadığınız pastanın uzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin...Uzerini istediğiniz gibi susleyin Ben suslemek icin kendi yaptığım gulleri kullandım
Pişen pasta kekini ılıttıktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve tatlı tabağı yada uygun boyuttaki bir kalıpla 3 tane yuvarlak kek cıkarın...Daha sonra her tarafını krema ile sıvayıp buzdolabında soğumaya bırakın...
Şeker hamurunu pudara şekeri yardımı ile yufka kalınlığında acın. Krema ile sıvadığınız pastanın uzerine dikkatlice yerleştirip fazla kısımlarını kesin...