Eki Goruntule 204589



1 yuvarlak koy ekmeği
150 gr haşlanmış taze borulce
3 haşlanmış patates
2 domates
1 salatalık
1 kıvırcık salata
2 taze soğan
1 sarı dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık biber
1 demet kucuk turp
2-3 kırmızı lahana yaprağı
4 diş sarımsak
3 corba kaşığı zeytinyağı
3 corba kaşığı limon suyu
Tuz

* Patatesleri soyup kup kup doğrayın. Borulceleri 2-3 cm?lik parcalar halinde kesin. Salatalığı soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri ve turpları dilimleyin. Taze soğanları temizleyip halka halka doğrayın. Dolmalık biberlerin cekirdeklerini temizleyip şerit şerit doğrayın. Salata yapraklarını yıkayıp iri olanları ayırın ve kalanları ince şeritler halinde doğrayın. Hepsini bir kapta harmanlayın.
* Ekmeğin ust kısmını kapak şeklinde kesip icini cıkarın. Kırmızı lahana ve ayırdığınız salata yapraklarıyla ekmeğin icini kaplayıp hazırladığınız karışımı doldurun.
* Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kÂsede karıştırın. Sarımsakları soyup ezin ve sosa ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın uzerine gezdirip servis yapın.