orjinal ismi flan antillais
flan, fransada puding tarzi tatlilara deniliyor. krem karamel tarzinda, dilimleyerek ikram edebileceginiz bir tatli..
karamel sosu evde hazirlayacaksaniz, 4 kasik sekeri eritip uzerine biraz taze krema dokun. karamel kivamina gelir.
firini 175 dereceye ayarlayabilirsiniz.
-karamel sos (evde de hazirlanabilir)
-1 su bardagi hindistan cevizi
-1 kutu koyulastirilmis, tatlandirilmis sut. hemen hemen 400 gr
-4 yumurta
-koyulastirilmis tatlandirilmis sut miktari kadar normal sut
-1 paket vanilya
-yumurtalar ve koyulastirilmis tatlandirilmis sut cirpilir.
-icine vanilya, sut ve hindistan cevizi de eklenerek karistirilir.
-kek kalibina karamel dokulur.
-karamelin uzerine hazirladigimiz hamur da dokulur.
- bir tepsinin icine su doldurulur ve icine kek kalibi oturtulur. (ban mari usulu pisecek) ve firinlanir.
not: hazirlanan hamur aslinda hamur gibi olmuyor cok sivi oluyor. pistigi zaman olmasi gerektigi gibi katilasiyor.
not 2: pistigini hindistan cevizleri uste cikip kek gibi gorundugunde anlarsiniz. ama ortalama 45 dk istiyor.