Cok guzel bir kofte annem fırsat buldukca sağolsun yapar bizlere bizlerde afiyetle yeriz
biz kalabalık bir aile olduğumuz icin icide ona gore cok oluyor sakın demeyin ha bu ne cok diye sizlerde kendinize gore ayarlarsınız artık
KAZEN abi bu kofteler sana ))

butun malzemeleri hazırlayıp bir kenara koyalım ki unutmayalım katacaklarımızı )

2 kg soğan
1 kg kırmızı et
1 kg koftelik bulgur( bir avuc daha fazla olacak irmikten )
1 kg irmik
karabiber
2 yemek kaşığı salca
2 avuc tel ve ya arpa şehriye
et yağlı ise yağa gerek yok
tuz

1 kg irmik ve 1 kg koftelik bulguru ılık su ile ıslatıp biraz tuz ekleyip karıştırp bir kenara bırakıyoruz
daha sonra bir guzel yoğuruyoruz hamuru ne cok sert nede cok yumuşak olacak.
oncelikle soğanları guzelce kabuklarından ayıralım ne cok kucuk nede cok buyuk olacak şekilde doğruyoruz
etleri biz doğrayıpta koyduk isteyen kıyma şeklindede katabilir
doğradığımız sağonları bir tavada guzelce kavuruyoruz suyunu cekene kadar suyunu cektiğinde bir kenara bırakıyoruz
sonra doğradığımız etleri başka bir tavada guzelce kavuruyoruz etlerde kavrulduktan sonra sağon ve etleri bir araya alıp guzelce karıştırıyoruz
sonra 2 yemek kaşığı salcayı bu karışıma ekleyip guzelce karıştırıyoruz
tel şehriyeleri kavurup kavrulduktan sonra ustune 1 su bardağı suyla guzelce haşlıyoruz suyunu cekince ocaktan alıyoruz et ve soğnlı salcalı karışıma ekliyoruz guzelce hepsini karıştırıyoruz sonrada hamurumuzdan cevizden biraz buyuk yumaklar alıp koftemizin şeklini verip icine harcımızdan kayıp guzelce ağzını kapatıyoruz.
bu kofteyi ister haşlayı, ister kızartıp servise sunabilirsiniz afiyet olsun.