
• 1 su bardağı toz şeker
• 150 gr kestane puresi
• 3 adet yumurta
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 50 gr tereyağı
• 4 yemek kaşığı sut
• ½ su bardağı un
• 2 yemek kaşığı ufalanmış kestane şekeri
• 1 yemek kaşığı kıyılmış cikolata
Uzeri İcin
• Butun kestane şekerleri
Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı cukur bir kapta cırpın.
Kestane puresini ekleyip karıştırın.
Uzerine yumurtaları ilave edip takrar karıştırın.
Sut, un, ufalanmış kestane şekeri, kıyılmış cikolata ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tahta kaşık yardımıyla alttan uste doğru karıştırarak putursuz bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dokun.
Onceden 175 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kestane şekerleri ile susleyin ve dilimleyerek servis edin.