Merhaba arkadaşlar..
İftara az bir zaman kala;tatlı bir telaş alır goturur bizi ya manevi diyarlara..
Sofralar hazırlanır son hazırlıklar yapılır..
Kapı calar babamız;abimiz yahut kardeşimiz elinde sıcaakk sımsıcak gazeteye sarılmış pidelerle koşa koşa iceri dalar..
O koku butun odayı kaplar ; ramazanın bereketi ve aşkı ile yoğrulur..
Biz de cok severiz pideyi etli kıymalı patatesli kaşarlı..Ama ne yazık ki burada bizim o muhteşem pidelerimizden yok
Ben de duşundum taşındım kendim yapayım en azından denerim dedim..
İyi ki denemişim cok beğenildi cok mutlu oldum..
Yumuşacık ;harika bir tat..
Taş fırında pişenler kadar olamaz tabi ama onları aratmıyor..
Mis gibi...
Denemenizi oneriyorum şiddetle



Hamuru icin malzemeler :bir su bardagi sut
bir su bardagi ilik su
bir su bardagi siviyag
5 bardak un,bir bucuk yeyemk kasigi kuru maya,bir yemek kasigi tuz bir tatli kasigi silme seker
İc:
Kıyma soğan biber domates kaşar peyniri kavurma..
yumurta.. nasıl seviyorsanız..

Malzemelerimizi guzel yoğuruyoruz..
(ben yoğurmadan once mayaya biraz ılık su katıp cok sıcak bir yerde 10 dk kadar bekletip kopurtuyorum)
Yoğrulan hamuru bir saat kadar dinlendiriyoruz..
Yumuşacık bir hamur pamuk gibi..Ele hafif yapışan..
Daha sonra unlu bir zeminde ceviz veya portakal buyukluğunde bezelere ayırıp teker teker acıyoruz..
(boyu size kalmış ben buyuk de yaptım kucuk de)
Oval şekilde..
(Elinizle de acabilirsiniz)
Harcımızdan bir kaşık kadar koyup kenarlarını kapatıyoruz..
Uzerine yumurta sarısı surup 200 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz - uzeri kızarana kadar..
Fırından cıkınca tereyağı suruyoruz enfes otesi oluyor!

Herkese afiyet olsun..
(not ben iftara yakın etlilerin uzerine kaşar peyniri rendeledim birkac tanesine de yumurta kırdım harika oldu)