dun akşam annemlere yaptım bu tatlıyı ozel istek uzerine sıskık yaparım misafirlerime
o yuzden onlarda hilalin pırtık tatlısı adını taktılar kadayıflı tavuk goğsune

ilk once yaş kadayıfları elimizle parcalayıp acıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp ustune şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz
tavuk goğsu icin;
1 litre sut
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,25 su bardağı sut
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
ustu icin;
250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
tavuk goğsu icinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu cıkana kadar kavuryruz.sutumuzu ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım icine kremşantimizi dokup mikserle 5 dk. karıştıyrz.
borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz uzerine tavuk goğsumuzu dokup tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması icin buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
afiyet olsunnnn
