Tavuğu duduklu tencerede uzerini iki parmak gececek kadar su ekleyip
haşlayın.Suyunu kullanmak uzere ayıralım.Tavuk etini orta kalınlıkta
didiklliyelim(derisi yağlı kısımları haric)
Ekmek iclerini rondoda cekelim
Ceviz iclerini havan yardımıyla ezelim..Bu aşama onemli rondoda yaparsanız
cevizin yağını cıkaramazsınız.
Sarımsakları da havanda ezelim
Daha sonra tavuk haric tum karışımı genişce bir tefon tavaya alalım.1.5
corba kaşığı kişniş ekleyelim.Tahta kaşıkla ezerek ve surekli karıştırarak orta
kısık ateşte yanmasına izin vermeden cevizin yağını cıkartıp ayıralım.(yağ
cıkartmak yerine uzerine kırmızı biber yağlı sos da dokebilirsiniz)
Son aşamada tavukları da icine karıştırarak kıvamı alana kadar azar azar
karıştırarak tavuk suyu ekleyelim.Servis tabağına alıp uzerine ceviz yağını
gezdirin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servise sunalım
Afiyet olsun

Biraz zahmetli bir yemek ama sevenleri icin cok guzel bir lezzettir

tavuğu haşlamak

1 adet butun tavuk
300gr ceviz ici
3 dilim bayat ekmek ici
1.5 corba kaşığı kişniş baharatı
3 diş sarımsak
2.,5 bardak tavuk suyu
Yeterince tuz

diğer malz.hazırlamak