Alıntıdır...
1adet karaciğer
1cay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydonoz
1 su bardağı un
Kekik
Tuz
Sumak
Ciğerimizi alışmış olduğumuz kup kup doğramanın aksine bu sefer kasabımıza (biz de evde doğrayabiliriz) biftek şeklinde doğratalım.Ve ustlerini bıcakla hafifce cizelim.
Yıkayalım ve bir suzgecte suzulmesini bekleyelim. Unumuzu cukur bir kaba boşaltalım, yağımızı teflon tavaya dokelim ve kızdıralım.
Suzulen ciğerleri una iyice buladıktan sonra kızmış yağda kızartalım. Kurumamasına onem verelim !!!.
Kızaran ciğer bifteklerimizi celik ufak bir kabın icine koyalım ve ustune istenilen miktarda kekik ve tuz serpip ağzını kapatalım. Servis edene kadarda acmayalım.!!
Soğanlarımızı salata soğanı şeklinde doğrayalım ayıklanmış ve ince doğramış olduğumuz maydanozumuzun icine katarak birlikte yıkalım ve suzelim.
İcine yine istenildiği kadar sumak ilave edelim . Ciğerlerle birlikte tabaklara servis yapalım . İstenirse patates tava ile de servis edilebilir.
Cok yakında farklı bir ciğer tarifi daha vereceğim .
Afiyet Olsun!