pattern.blogcu.com'dan alıntıdır...
-2 Adet bostan patlıcanı
-3 Diş Sarımsak
-1 Cay bardağı sıvıyağ
-1 Tatlı kaşığı tuz
Ust Malzemesi :
-1 Su bardağı peynir
-1 Su bardağı kaşar peyniri
-Maydonoz
-3 Adet domates
Patlıcanlar alacalı soyularak dilimlenir. (Ortalama 2 parmak kalınlığında) Sarmısaklar ezilirek yağ ve tuzla karıştırılır ve dilimlenen patlıcanların her tarafına fırca yardımıyla surulurek fırında pişirilir. Diğer tarafta peynir ve kıyılmış maydonoz karıştırılır. Fırında kızarmış olan patlıcanlar cıkarılarak uzerine peynirli karışım paylaştırılır. Her patlıcan diliminin uzerine bir dilim domates yerleştirilir. Son olarakta rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilerek fırında 10 dakika pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.