ılık sutte mayayı eritin ve kabarana dek bekletin.tereyağını eritin.unu yoğurma kabına aktarın.ortasını acın ve erittiğiniz tereyağının yarısı,yumurta, mayalı sut ve tuzu ekleyip yoğurun.uzerini nemli bir bezle ortup iyice kabarana dek bekletin.soğanları ince ince doğrayın.sivribiber ve maydonozu kıyın. tereyağının kalanı ile biber ve soğanı kavurun. kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.maydonoz karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.ocaktan alıp ılınması icin bekletin.mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parcaya ayırın.her parcayı merdane ile oval şekilde acın.kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. uzunlamasına olan kenarları ic tarafa doğru kıvırın. uzerlerine aycicek yağı surun. kenarlarına yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
hamuru icin;4 su bardağı un,1 su bardağı ılık sut,40 gr.yaş maya, 1 yumurta sarısı,1 yumurta,1 kahve fincanı tereyağı,2 corba kaşığı aycicek yağı,tuz.
ic malzeme;250 gr. kıyma,2 soğan,2 sivribiber,6-7 dal maydonoz,tuz, karabiber.
ben pideyi pişirirken domates de ekledim daha renkli ve lezzetli oldu.tereyağı yerine de margarin kullandım.tarifteki gibi 1 kahve fincanı kadar.