Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salca
- Tuz, karabiber (1'er cay kaşığı)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 5 su bardağı su
Hamuru İcin :
- 2 cay bardağı un
- 1 cay kaşığı tuz
- Su
Terbiyesi İcin :
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu

2 cay bardağı un 1 cay kaşığı tuz ve goz kararı su ile ufak bir
hamur hazırlanır, bir kenarda bekletilir. Soğanlar rendelenir yada
ince ince doğranarak 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile tuz ve karabiberde
eklenerek kavurlur. İcine salca ve rendelenmiş domates ilave
edilir. Salcanın kokusu cıkana kadar kavurmaya devam edilir.
Sonra 5 su bardağı su eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Bu arada patateslerin kabukları soyulur, kup kup doğranır su
eklendikten hemen sonra patateslerde eklenir. Ara sıra corba
karıştırılır. Patatesler hafif yumuşadığında icerisine hazırlanan
hamurdan gelişi guzel parcalar kopartılarak kaynayan suya atılır.
Tum hamur bu şekilde parca parca corbaya atılarak bitirilir.
Ocağın altı kısılır. Bir taraftanda terbiyesi icin hazırlık yapılır.
1 adet yumurta ve yarım limonun suyu iyice cırpılır. Kısık ateşte
bırakılan corbanın altı orta ateşe alınır. Hazırlanan terbiye eklenir
ve surekli karıştırılır. Corba bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.