oldukca pratik, lezzetli ve hafif bir tarif..
3 adet havuc
2 corba kaşığı un
3 su bardağı sut
3 su bardağı tavuk suyu veya bir adet bulyon
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 corba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
Bir tencereye yağ ve rendelenmiş havucu alıp 1 dakika kavurun. Unu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Sutu ve et suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alıp 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edin.
Tarifin Ayşe Tuter’in kitabındaki orijinal hali et suyuyla idi. O hali ile tum ailenin ortak fikri biraz ağır olduğu yonunde idi ve ikinci denememde benim yalnışlıkla et yerine tavuk suyu katmamla herkesin beğenisini kazandı. Bence tavuk suyu ile daha hafif ve lezzetli bir corba elde edebilirsiniz.
İkinci olarak şunu belirtmek istiyorum. Bu corbaya lezzetini karabiber veriyor o sebeple dilerseniz ayrı bir kasede bol karabiberli halini deneyip sonra dilediğiniz miktarda tencerenize karabiber katabilirsiniz.